A világot jelentő deszkák - a snowboard kultúrája szigorúan szubjektív alapon

We Ride Snowboard

We Ride Snowboard

A legnépszerűbb deszkások

2015. szeptember 28. - Topolay Gábor

selfie-1.JPGA cím az objektivitás szempontjából teljesen értelmezhetetlen. Tiszta szerencse, hogy a WeRide, ars poeticája miatt, nem engedhet meg magának olyan úri huncutságokat, mint az objektivitás. A népszerűség mérésére kiválasztott módszer végtelen alaposságát még a KSH is megirigyelné: fogtam az Instagram és Facebook követők számát és összeadtam őket. Alább tehát a legtöbb követővel bíró deszkások.

Ståle Sandbech – 238 ezer követő

Ståle nem világklasszis deszkás, de őrült jó képeket oszt meg magáról. A tesója, Frode profi fotós, ő lövi a legjobbakat. A srác emellett több érmet hozott már el különböző X-Gamesekről, sőt, ő Norvégia legfiatalabb olimpiai résztvevője. Az ő esetében az eredmények helyett inkább a képek művészi értéke volt az, ami erre a listára felnyomta őt. Az dicsőségben tehát a testvérek osztoznak.

stale-5.jpg

stale-1.jpg

stale-2.jpg

stale-3.jpg

Hannah Teter – 285 ezer követő

Ugye a csajoknál mindig kicsit felemás ez a népszerűség dolog. Nyilván egy női versenyzőt sem kívánok méltatlan szavakkal illetni, lenyűgöző technikai tudással bírnak, vagányok és elegánsak, meg minden blabla. De! Nehéz eldönteni, hogy Hannah Teter az edzésvideói, vagy az alábbi képek miatt rendelkezik kétszer annyi követővel, mint Nicolas Müller.

hanah-tetter-1_6.jpg

hanah-tetter-1_5.jpg

Hannah mindennapi boldogságához a jóga, a futás, az úszás és a magamutogatás is hozzátartozik. Olimpiai bajnok, X-Games győztes, imádni kell még jótékonysági és sportdiplomáciai tevékenységéért. Meg a képeiért.

hanah-tetter-1_1.jpg

hanah-tetter-1_2.jpg

Torah Bright – 304 ezer követő

Emlékszünk még a lányok technikai tudásáról, meg a vagányságukról szóló gondolatokra? Na, ezt ismételgessük magunkban a képeket nézve.

torah-bright.jpg

torah-bright-1.jpg

No de azért ne vegyük el a lánytól, ami az övé, olimpiai aranya és X-Games győzelmei miatt valóban az egyik legjobb női versenyző.

torah-bright-4.jpg

torah-bright-3.jpg

Mark McMorris – 355 ezer követő

Napjaink egyik legjobb freestyle versenyzője, jelenleg vezeti a World Snowboard Tour slopestyle pontversenyét és rettentő fiatal. Az elmúlt öt évben, amióta profi, öt X-Games aranyat és ugyanennyi ezüstöt nyert. Emellett meglehetősen szimpatikus figura, visszafogott szerénységgel viseli szakmai sikereit.

mark-mcmorris_4.jpg

mark-mcmorris_1.jpg

mark-mcmorris_2.jpg

mark-mcmorris_3.jpg

Torstein Horgmo – 373 ezer követő

Nagy formátumú deszkás, többszörös X-Games és Dew Tour győztes. Mozgalmas életét alaposan dokumentálja a közösségi oldalakon, a felelőtlen boldogság vonzza az ember szemét. Inkább néz ki élvhajhász milliomosnak, mint élsportolónak, de hát a deszkázás még mindig bohém sport.

torstein-1.jpg

torstein-2.jpg

torstein-3.jpg

torstein-4.jpg

Sage Kotsenburg – 389 ezer követő

Tizenhat évesen már volt képe European X-Gamest nyerni, húsz évesen ezt még megfejelte egy olimpiai arannyal. Kedves, mosolygós srác, képei kellő humorról árulkodnak. Érdekesség, hogy ő nyáron csak jelzésértékkel tömi meg a platformokat tengerpartos képekkel, amit külön köszönünk.

sage-kotsenburg_5.jpg

sage-kotsenburg_4.jpg

sage-kotsenburg_2.jpg

sage-kotsenburg_1.jpg

Silje Norendal – 439 ezer követő

Nehéz bármi okosat írni. Amikor a női versenyzők kiöltöznek és pofátlanul ki is pakolják a kiöltözős képeiket, valahogy nem lehet őket a pályára képzelni, pláne nem úgy, hogy jobban csúsznak, mint bármelyikünk. És mégis.

silje_7.jpg

silje_5.jpg

Silje sokoldalú versenyző, slopestyle-ban, félcsövön és boardercrossban is versenyez. Nagyobb sikereit slopestyle-ban érte el, ő az X-Games slopestyle címvédője, ráadásul duplán, két éve is ő nyerte. Azelőtt pedig European X-Games aranyat hozott el, sőt, még az Olimpián is negyedik lett. Állandó posztolós témája a társadalmi egyenlőtlenség és a nők elleni erőszak.

silje_9.jpg

silje_8.jpg

Jamie Anderson – 479 ezer követő

Kíváncsi volnék, mihez kezdene magával Jamie, ha nem tudna bármikor maga felé fordítani egy kamerát. Úgy tűnik, a kezéhez nőtt a szelfibot és a megosztás gomb is. Szülinapján már felköszöntöttük, de mindig öröm, ha foglalkozhatunk vele.

jamie-anderson_4.jpg

jamie-anderson_8.jpg

Jamie a nagyszerű látvány mellett világklasszis, a valaha volt egyik legjobb slopestyle versenyző. Silje Norendal mögött az elmúlt két évben csak második lett az X-Gamesen, de előtte évekig gyakorlatilag verhetetlen volt, jelenleg is vezeti a World Snowboard Tour női pontlistáját. Ja, és persze olimpiai bajnok.

jamie-anderson_3.jpg

jamie-anderson_6.jpg

Travis Rice – 498 ezer követő

Ez valahogy várható volt. Travis az egyik legismertebb arc a szakmában, a Red Bull fő látványossága. Versenyen a kétezres évek elején alkotott maradandót, két kategóriában (big air, slopestyle) is X-Games győztes. Az évtized végére gyakorlatilag eltűnt a pályákról, ám ma őt tartják a legjobb all-mountain deszkásnak - ami backcountry, ott Travis feltűnik. Vagy két tucat filmben mutogatja őrült nagy trükkjeit, stílusa maga a higgadt önbizalom és elegancia.

travis-rice_2.jpg

travis-rice_1.jpg

travis-rice_1_1.png

travis-rice_4.jpg

Shaun White - 2.847 ezer követő

Hát igen, ez csúnyán eldőlt. Tegyük hozzá, hogy míg a többieknél a két közösségi oldal követőinek száma nagyságrendileg megegyezett, Shaun esetében csak a Facebook hozott neki két és félmillió követőt. De mindegy is, az eredmény ettől függetlenül reális.

shaun-white_5.jpg

shaun-white_3.jpg

Shaun minden idők egyik legnagyobb deszkása, félcsövön talán sosem lesz nála jobb. Neki sikerült egyedül kerek százpontos gyakorlatot bemutatnia, tíz éven át összesen tizenhárom X-Games és két olimpiai aranyat csúszott magának össze. Egyébiránt igazi öntelt médiaköcsög, kiskorától gyakorló celeb, élsportolói imázsát sikeresen rombolja ócska beszélgetős műsorokkal és öntömjénező, nagyképű filmekkel. Persze tőle sem lehet elvenni, amit elért. És mindent elért.

shaun-white_1.jpg

shaun-white_2.jpg

Azt nem is említettem, hogy a snowboard mellett klasszis gördeszkás, világbajnok, X-Games győztes abban a sportban is. Ez is magyarázza a közel hárommillió követőt.

shaun-white_8.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://weride.blog.hu/api/trackback/id/tr787852072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása