A világot jelentő deszkák - a snowboard kultúrája szigorúan szubjektív alapon

We Ride Snowboard

We Ride Snowboard

Elnöki deszkás

2015. október 21. - Topolay Gábor


justin-trudeau-5.jpgEgy volt snowboard oktató nyerte a kanadai elnökválasztást kedden - adta hírül a cbc.ca. Justin Trudeau és a liberális párt közel 10 év után váltotta le a kormányzó konzervatív pártot. Trudeau a 90-es évek közepén a kanadai Whistlerben oktatott deszkásokat, volt társa elmondása szerint egy nevetségesen hosszú snowboardon.

Túravezetőként és oktatóként dolgozott fiatalokkal egy Ride Tribe nevű program keretében.  A hétvégéket a Whistler környéki hegyek backcountry terepein töltötte.

justin-trudeau-6.jpg

A CBC-nek Sean Smillie nyilatkozott, aki együtt dolgozott Trudeau-val Whistlerben. Elmesélte, hogy a mostani elnök akkoriban egy veszedelmes ronccsal közlekedett mindenhova, aminek belső fűtése alig volt, nagyobb kanyarokban pedig be kellett tolni, hogy le ne rohadjon. 

justin-trudeau-3.jpg

Smillie csodálattal beszélt Trudeau pedagógiai érzékérő és arról, hogy motiválta a fiatalokat az edzések alatt. "Ő maga nem volt túl vakmerő, ugyanakkor nem volt veszélytelen sem, amit csinált". Hozzátette, "Justin lelkesedése a politika iránt nagyon hasonlít a lelkesedésére a hegyek, a snowboard és a haverjaival való lógás iránt".

justin-trudeau-1.jpg

Öccsét, Michelt egy lavina maga alá temette a Kokanee-gleccseren. Michel testét sosem találtál meg, a család egy kis faházat emelt a hegyen legkisebb fiúk emlékére. 2 évvel később a család beindította a Kokanee Glacier Alpine Campaign nevű programot, melynek célja a téli sportok biztonságosabb tétele.

justin-trudeau-7.jpg

Alább egy rövid interjú látható egy síliften az akkor még aktívan deszkázó elnökkel.

Egyébiránt a deszkázás mellett is érdekes élete volt. Apja, Pierre 15 éven át volt Kanada első embere, a kis Justin számos alkalommal elkísérte őt hivatalos rendezvényekre. Részt vett Brezsnyev temetésén, látta a fürdőruhás Diana hercegnőt, parolázott Margaret Thatcherrel. Matekot és franciát tanított a West Point Grey Academyn és a Sir Winston Churchill középiskolában, emellett bokszolt, sőt, egy földgömb van a bal vállára varrva.

Politikusként meglehetősen közvetlen, egyszer kenutúrára hívta a vele interjút készítő újságírót. Legalizálná Kanadában a marihuánát, és szót emelt a szír menekültek befogadása mellett. Mai hír továbbá, hogy beiktatása után egyből visszahívta országa légierejét a Közel-Keletről.

justin-trudeau-8.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://weride.blog.hu/api/trackback/id/tr1008009203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása